NOS NieuwsAangepast

Samsom: geen excuses Suna

PvdA-leider Samsom maakt geen excuses aan PvdA-raadslid Suna uit Soest, hoewel duidelijk is dat hij niet schuldig is aan het ronselen van stemmen. Suna had excuses geëist omdat Samsom hem voor de gemeenteraadsverkiezingen zou hebben beschadigd.

De partijleider reageerde fel toen er na een uitzending van PowNews een onderzoek naar Suna werd ingesteld. Hij zei dat dit niet deugde "en dan moet je ook wegwezen".

Gezuiverd

Samsom laat weten dat hij opgelucht en blij voor Suna is, met wie hij inmiddels "een goed telefoongesprek" heeft gevoerd. Excuses zijn volgens Samsom niet nodig. Suna kan wat hem betreft nu gewoon zijn werk als gemeenteraadslid voor de PvdA doen.

Het raadslid laat weten dat het hem goed heeft gedaan dat Samsom heeft gebeld. "Het was een goed gesprek, maar het is nog niet helemaal goed". Suna is nu in het buitenland en als hij terug is, wil hij graag nog persoonlijk met Samsom spreken.

Partijvoorzitter Spekman is blij over de uitkomst. "Mooi dat Osman van alle blaam is gezuiverd en dat hij nu namens de PvdA alsnog zijn werk als raadslid van de gemeente Soest kan uitoefenen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl