Koning benoemt nieuwe secretaris

time icon Aangepast

Eric Verwaal is benoemd tot algemeen secretaris van de koning. Verwaal was sinds 2011 plaatsvervangend algemeen secretaris aan het hof. In zijn nieuwe functie is hij onder meer betrokken bij de keuzes voor en de voorbereiding van publieke optredens van het koningspaar.

Verwaal volgt Jaap Leeuwenburg op, die in 1995 aan het hof kwam als particulier secretaris van prins Willem-Alexander. Hij gold als vertrouweling van de prins. Hij leverde een belangrijke bijdrage aan de voorbereiding van de prins op het koningschap. Leeuwenburgs benoeming tot algemeen secretaris onder koningin Beatrix in 2009 werd gezien als een opmaat voor de troonswisseling.

Freek Manche wordt plaatsvervangend algemeen secretaris. Manche werkte sinds 2000 voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Tot voor kort was hij hoofd Woordvoering, Speeches en Protocol en hij is nu gedetacheerd bij de Europese Commissie. Manche werkte tussen 2006 en 2008 in het bedrijfsleven als adviseur op het gebied van veiligheids- en crisismanagement.

STER Reclame