NOS NieuwsAangepast

Ding flof bips, sms ff bondige clips en...

De litas gaat eruit in Litouwen: vanaf januari kunnen ze daar betalen met de euro. En daarmee is het Litouwen het negentiende land waar dat kan. Het Oost-Europese land voldoet aan de voorwaarden van Europa om de munt in te voeren. Het gaat namelijk financieel best lekker met Litouwen: eurocommissaris Rehn is tevreden over het begrotingsbeleid en de hervormingen, waardoor de welvaart voor veel Litouwers is toegenomen.

Buurman Letland was het laatste land dat de euro invoerde, begin dit jaar. Over de toetreding van Litouwen nemen de regeringsleiders de komende maanden het definitieve besluit.

Sms ff bondige clips

Om 'makkelijk' te onthouden welke landen allemaal de euro hebben, hadden we het ezelsbruggetje 'ding flof bips' (Duitsland, Ierland, Nederland, Griekenland, Finland, Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, België, Italië, Portugal en Spanje), en later 'sms ff bondige clips' (plus Slovenië, Malta en Slowakije). Maar ook de laatste is nu dus achterhaald.

Een nieuwe euro-ezelsbrug hebben we nog niet gevonden, dus we staan open voor suggesties. Met de letters 'sms ff bondige clips' en twee l'en: roept u maar!

@bartjancune Filmpjes van Lowlands dan maar? Sms ff bondige LL-clips Alieke Eising (@AliekeEising) 4 juni 2014

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl