De Pakistaanse politie heeft twee broers gearresteerd van de 25-jarige vrouw die vorige week werd gestenigd bij de rechtbank in de stad Lahore. Familieleden van de vrouw doodden Farzana Parveen omdat ze was getrouwd met de man op wie ze verliefd was, tegen de zin van de familie. De vrouw was drie maanden in verwachting.

De politie pakte de broers van de vrouw na een intensieve klopjacht op in een huis in het oosten van de provincie Punjab. Er is ook een derde verdachte aangehouden, die zegt dat Farzana al met hem was getrouwd op het moment van haar nieuwe huwelijk.

Als dat waar is, geeft dat weer een nieuwe wending aan het verhaal. Vorige week kwam er al een ander vreemd gegeven naar buiten. De nieuwe echtgenoot van Farzana, Mohammed Iqbal, zou zijn eerste vrouw om het leven hebben gebracht. Hij was daar niet voor veroordeeld omdat de familie van die vrouw hem zou hem hebben vergeven.

Verontwaardiging

Direct na de aanval arresteerde de politie al de vader van de vrouw. Vrijdag werden nog vier mannen aangehouden die bij de steniging betrokken zouden zijn geweest.

De steniging heeft veel verontwaardiging gewekt in en buiten Pakistan. Volgens de man van Farzana hebben agenten erbij toegekeken en deden zij niets om haar te helpen.

Hij zegt dat er meer dan twintig mensen verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn vrouw. De Pakistaanse premier Sharif heeft de politie gevraagd de daders snel op te sporen.

STER reclame