Dode baby's in Finse kelderkast

tijd van publicatie Aangepast

De Finse politie heeft vijf dode baby's gevonden in een kelder van een flat in de stad Oulu. De vondst volgde op een tip van de conciƫrge van het appartementengebouw.

Een 35-jarige vrouw is aangehouden op verdenking van doodslag.

Volgens de politie gaat het om vrijwel volgroeide foetussen, die ingepakt in een kelderkast verstopt lagen. De conciƫrge sloeg alarm vanwege de sterke geur die uit de kast kwam. "De politie vond pakketjes die de geur verspreidden. Ter plaatse was de vrouw die nu is gearresteerd. Ze zei dat ze wist wat er in de pakketjes zat", aldus commissaris Seppo Leinonen van de plaatselijke politie.

Normaal bestaan

De vrouw verklaarde dat ze tussen 2004 en 2009 de vijf doodgeboren baby's in haar woning had gebaard. De vrouw kon niet uitleggen waarom ze de lijkjes vervolgens had verstopt. De politie onderzoekt ook waar de lijkjes eerder waren verborgen, want de vrouw woonde pas sinds enkele maanden in de flat.

De vrouw was getrouwd, had een gezin en een baan en leidde een ogenschijnlijk normaal bestaan. Haar familie wist niks van de babylijkjes. "Voor hen is het een shock", zegt Leinonen.

Volgens de commissaris wordt de zaak behandeld als een geval van doodslag. "Want de foetussen waren al zo ver ontwikkeld dat ze het zouden hebben overleefd als ze op een normale manier waren geboren."

STER Reclame