Toen Martin Verkerk in 2003 de finale haalde van Roland Garros at hij alleen maar sushi. Hij is blij dat hij niet aan de schnitzel vastzat, zoals Kiki Bertens de afgelopen anderhalve week. "Sushi is gezonder, dus misschien had ze dat moeten doen."

Bertens was in Parijs dicht bij een kwartfinaleplaats, maar verloor gisteren in de vierde ronde. Voor haar eerste wedstrijd had ze schnitzel gegeten en uit bijgeloof hield ze daar aan vast. Net als Verkerk elf jaar geleden.

"Het is allemaal bijgeloof", gaat Verkerk verder. "Ik heb zeventien dagen lang hetzelfde gegeten. Op een gegeven moment vond ik het niet eens meer lekker. Maar ja, never change a winning team."

Verkerk terug naar Parijs

Na zijn succes in Parijs raakte Verkerk geblesseerd aan zijn schouder, hij kreeg de ziekte van Pfeiffer, raakte in een depressie en sloot zich op in huis. Dat alles omschrijft hij in zijn biografie. Nu is hij weer zichzelf en keert hij ook terug naar Roland Garros.

"Ik ga daar naar de halve finales en de finale kijken. Dat is ook voor het eerst. Dus ja, tuurlijk heb ik heimwee naar die tijd. Zeker nu ik weer helemaal in het tennis terug ben en goed in mijn vel zit, heb ik wel zoiets van: ik had daar wel wat vaker willen spelen."

STER reclame