India verliest weer in slotfase

Waar de voetballers van Duitsland faam genieten vanwege het maken van doelpunten in de slotseconden, daar lijken de Indiase hockeyers gebukt te gaan onder het tegenovergestelde fenomeen. Zaterdag verloor India in de laatste minuut van België (3-2) en vandaag haalde Engeland in de slotminuut de trekker over (2-1).

Simon Mantell, in 2008/2009 een seizoen actief bij HGC, was de gevierde man bij de Engelsen. Met nog minder dan anderhalve minuut op de klok reageerde Mantell alert op een afgeslagen strafcorner en haalde vervolgens verwoestend uit met zijn backhand. Daarmee bezorgde hij de favoriete Engelsen alsnog een belangrijke zege en doopte hij de Indiërs in diepe rouw.

Comfortabele zege Belgen

Maandag zetten de Belgen ook hun tweede wedstrijd op het WK om in een overwinning. Na een stroeve start hadden de 'Red Lions' van bondscoach Marc Lammers geen enkel probleem met Maleisië (6-2).

Grote man bij de Belgen was Tom Boon. De aanvaller van Bloemendaal was verantwoordelijk voor vier van de zes treffers. In de eerste helft bracht hij de Belgen twee keer langszij via een benutte strafbal en een strafcorner. In de tweede helft schoot hij ook nog twee keer raak in de scrimmage voor het doel van de Maleisiërs.

Bijna had Boon zijn totaal in de wedstrijd op vijf gebracht. De fraaiste treffer van de spits vond echter geen doorgang. Boon wipte de bal buiten de cirkel over de stick van een tegenstander en vond met een verschroeiend schot de kruising van het Maleisische doel. Na het bekijken van de videobeelden bleek echter dat Boon de bal bij de actie met zijn bovenarm meenam.

Bondscoach Marc Lammers erkende dat zijn spelers matig aan de wedstrijd begonnen, maar was tevreden over de aanvallende kracht van zijn ploeg. "Een stroeve start? Nou ja, dat is hockey", aldus de voormalig bondscoach van de Nederlandse vrouwen. "De toplanden beginnen nu beter te draaien en dat hebben wij ook."

Australië nog zonder puntverlies

Ook Australië boekte zijn tweede overwinning en gaat nu met België aan kop in poule A. De regerend wereldkampioen boekte een eenvoudige zege op Spanje (3-0). De eindstand was al voor rust bereikt na treffers van Tim Deavin, Mark Knowles (strafbal) en Kieran Govers (strafcorner).