Wijbosch: waar is het feestje?

time icon Aangepast

In het Brabantse Wijbosch is de verwachte onrust vanwege een aangekondigd Project X-feest uitgebleven. Politiemensen bewaakten gisteravond de toegangswegen naar het dorp om een eventuele toestroom van jongeren te stoppen.

De agenten hielden iedereen tegen die niet kon uitleggen wat hij in Wijbosch kwam doen. Enkele mensen werden teruggestuurd.

Toen de politie zich na 23.00 uur minder zichtbaar opstelde aan de grenzen van het dorp, kwamen enkele groepjes jongeren alsnog een kijkje nemen. Ze zwierven wat rond en vertrokken uiteindelijk nadat ze door politieagenten waren aangesproken.

Actie ondernomen

Twee weken geleden werd via WhatsApp een oproep verstuurd om naar Wijbosch te komen voor een Project X-feest. Meer dan duizend jongeren zouden hebben aangegeven dat ze wilden komen.

De gemeentewoordvoerder zegt dat er vorige week gepraat is met de jongeren die de uitnodigingen hadden verstuurd. "Daarna is het een beetje opgedroogd."

Rellen

In september 2012 liep een project X-feest in de Groningse gemeente Haren uit de hand. Een 15-jarig meisje had per ongeluk een openbare uitnodiging voor haar verjaardag op Facebook gezet.

Duizenden mensen kwamen toen naar het dorp. Een aantal van hen richtten vernielingen aan in het dorp.

STER Reclame