Kiki Bertens gaat niet zweven door haar succes in Parijs. De Wateringse beleeft op Roland Garros een doorbraak, maar beseft dat er nog veel meer in zit dan de derde ronde.

"Dit is voor het eerst dat ik in de derde ronde op een grand slam sta. Daar ben ik heel blij mee, maar ik wil hier zo ver mogelijk komen. Daar moet ik nu voor gaan", aldus Bertens, die vrijdagochtend haar trainingsbaan zag worden overgenomen door Silvia Soler-Espinosa. De Spaanse is zaterdag de opponente van Bertens.

Bertens is gewaarschuwd

"Ze haalde vorige week haar eerste WTA-finale, dus ze is in vorm. Ze speelt goed op gravel, met veel zware slagen", analyseert Bertens haar tegenstandster, die ze in twee eerdere ontmoetingen klopte. Deze wedstrijden waren echter op hardcourt. De Nederlandse is gewaarschuwd. "Het is een echte gravelspeelster."

Soler-Espinosa is de mondiale nummer 85, beduidend lager dan Anastasia Pavljoetsjenkova (25), die ze in de tweede ronde versloeg. "Ik mag niet klagen", erkent Bertens. "Maar het wordt sowieso een zware wedstrijd en ik moet opnieuw alles geven om de partij te kunnen winnen."

Bertens kijkt met "gemengde gevoelens" terug op haar zege van donderdag. "Ik speelde niet goed, maar ik bleef ervoor knokken. Dat heeft me gered, maar ook haar blessure. Ik had wel een beetje geluk."

Overdreven reactie Pavljoetsjenkova

Na afloop betichtte Pavljoetsjenkova de Nederlandse toeschouwers en Bertens van onsportief gedrag. Bertens zou de winst van de tweede set te luid hebben bejubeld, ondanks de blessure van haar opponente. "Het verbaasde me wel, want mijn reactie was helemaal niet zo heftig."

"Zij keek me al boos aan, dus ik zei 'sorry'. Het was vooral het gevoel dat ze erbij had. Ik kan me voorstellen dat het voor haar vervelend voelt als je zoveel mensen achter je hebt staan. Die sfeer hoort erbij en daar moet je tegen kunnen."

STER reclame