Jumbo in Barneveld heeft alle 'juichpakken' en promotiemateriaal van Roy Donders verwijderd. Reden: de gelovige gemeenschap zou de 'duivelse' achternaam van de Tilburgse tv-beroemdheid die in de reclamecampagne een rol speelt niet waarderen.

In aanloop naar het WK voetbal konden klanten van de supermarkt sparen voor de oranje pakken. Meteen na de actie kreeg de supermarkt 'meerdere klachten' van gelovige klanten. Vooral de slogan 'We geven ze op hun Donders' viel verkeerd in het christelijke dorp. Het woord donders zou met de duivel worden geassocieerd.

Uitverkocht

De supermarkt kan niet zeggen hoeveel klachten er zijn binnengekomen over de WK-actie. Het hoofdkantoor staat achter de beslissing van het lokale filiaal. Een woordvoerder van de supermarkt zegt dat lokale winkels de vrijheid hebben om op dit soort situaties in te spelen.

Het verwijderen van de oranje huispakken lijkt vooral symbolisch. De juichpakken zijn op dit moment sowieso nergens meer te krijgen, omdat ze zijn uitverkocht, meldt de supermarktketen vandaag.

STER reclame