Agenten van de Guardia Civil in Spanje zijn sinds vanmorgen vroeg bezig met een onderzoek bij acht slachthuizen in een aantal provincies. Vijf mensen zouden zijn opgepakt.

De vleesverwerkende bedrijven zouden illegaal aan het paardenvlees zijn gekomen. Het vlees zou mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid.

Agenten vielen vanmorgen de acht slachthuizen binnen. Volgens de Spaanse krant El Pais zou de politie een georganiseerde bende op het spoor zijn die paarden opkoopt. Deze paarden mogen niet verkocht worden als slachtvlees maar de bende zou ze wel doorverkopen aan slachterijen.

Volksgezondheid

Een van de arrestanten is een dierenhandelaar. Deze verdachte zou de papieren van niet alleen paarden maar ook andere dieren zoals ezels, hebben vervalst. Zo konden ze als vlees worden verkocht. Daarna werden de dieren met winst doorverkocht aan slachterijen.

De politie onderzoekt verder of het vlees een gevaar heeft opgeleverd voor de volksgezondheid. De vijf verdachten worden ervan beschuldigd de volksgezondheid in gevaar te hebben gebracht.

Daarnaast wordt hen valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie ten laste gelegd.

STER reclame