Martine Baay vertegenwoordigt vanaf nu de ouderenpartij 50Plus in de Tweede Kamer. Dat doet ze in haar eentje, want eerder vandaag viel de tweemansfractie van 50Plus uit elkaar.

Norbert Klein, op dat moment nog fractieleider, zette vanmiddag eerst zijn collega Baay uit de fractie. "Baay kwam niet op voor de belangen van de ouderen. Het ontbrak haar aan inzet", zei hij daarover in Nieuwsuur.

De partij was het niet met hem eens, want vanmiddag werd Klein op zijn beurt door het bestuur van 50Plus geroyeerd als lid van de partij.

Boegbeeld

Een verwarrende situatie: zowel Klein als Baay claimde door te gaan als het gezicht van 50Plus. Totdat Baay vanavond met een verklaring kwam: met steun van het partijbestuur gaat zij verder als Kamerlid namens de partij 50Plus. "Norbert Klein vertegenwoordigt de fractie, ik vertegenwoordig de partij."

"Het hoofdbestuur heeft vertrouwen in mij als het gezicht en boegbeeld van 50Plus-partij in de Tweede Kamer", zei Baay. "De fractie 50Plus blijft volgens het Kamerreglement in stand, maar nadrukkelijk niet meer als vertegenwoordiger van de partij."

Het partijbestuur wil dat Klein zijn zetel teruggeeft, maar dat weigert hij. "Ik blijf fractievoorzitter van de partij en we gaan gewoon door met het werk. Ik blijf 50Plus inhoud geven in de Kamer", aldus Klein.

STER reclame