Zanger Waylon laat op Facebook weten dat hij niet zoek is. Na de tweede plek van The Common Linnets op het Eurovisie Songfestival ging Ilse DeLange op tournee door verschillende Europese landen met andere zangers. Daarop vroegen mensen zich af waar Waylon was.

Hij schrijft: "Het is vreemd om te merken dat ik inmiddels nationaal bezit ben geworden en er dus ook een nationale zoekactie naar mij is gestart. Maar er is niet zo veel aan de hand, anders dan men doet vermoeden."

Volgens Waylon is The Common Linnets een project van Ilse DeLange en was het altijd al de bedoeling dat ze beiden alleen een album zouden maken en samen het Songfestival zouden doen.

"Om mijn agenda nu om te gooien voor de volledige buitenlandpromotie van The Common Linnets heeft voor mij dus meer consequenties dan voor Ilse."

Doorgaan

Toch blijkt uit de reactie dat Waylon graag verder had willen gaan met The Common Linnets.

"Uiteraard smaakte het internationale succes heerlijk en was het goed werken met Ilse en haar band. Tenslotte zijn Jake, JB, Rob en Matthew fantastische muzikanten en tekstschrijvers!"

Gelijkwaardigheid

Volgens Waylon is het alleen mogelijk om samen verder te gaan als er een basis is van creatieve gelijkwaardigheid. Dat is tot nu toe niet gelukt, schrijft hij.

Waylon en IlseDeLange treden nog een keer samen op als The Common Linnets op 21 juni op het festival Tuckerville in Enschede.

STER reclame