Garbine Muguruza heeft in de tweede ronde op Roland Garros voor een enorme stunt gezorgd door titelverdedigster Serena Williams uit te schakelen. Het Spaanse talent was met verbazingwekkende cijfers te sterk voor de Amerikaanse: 6-2, 6-2.

De nummer één van de wereld maakte in de gehele partij een gelaten indruk. Williams grossierde in onnodige fouten en kon zich niet vastbijten in het degelijke spel van de pas 20-jarige Muguruza, de mondiale nummer 35.

Geen enkel breakpoint

In de eerste set kon de tweevoudig Roland Garros-kampioen geen enkel breakpoint creëren, illustratief voor haar matige spel. Ze won haar eerste twee servicegames, maar verloor daarna zeven games op rij.

Op 2-6 0-3 leek Williams haar rug te rechten door een break te plaatsen. De spanning keerde echter niet terug. Muguruza, die vorig jaar bij haar debuut in Parijs in de tweede ronde strandde, hield echter haar hoofd koel, bleef degelijk tennissen en liep eenvoudig door naar de winst.

Door de uitschakeling van Williams zijn op Roland Garros de nummer één en twee van de plaatsingslijst uit het toernooi. Dinsdag werd de Chinese Na Li (2) al geëlimineerd door de Française Kristina Mladenovic.

Ook Venus ten onder

Serena's oudere zus Venus kende eveneens een slechte dag. De als 29ste geplaatste Amerikaanse ging in drie sets ten onder tegen de Slowaakse Anna Schmiedlova: 6-2, 3-6, 4-6.

Na een vroege break van Venus in de tweede set leek de buit binnen voor de Amerikaanse. De winnares van 2002 zakte daarna echter weg en leverde één van haar servicegames zelfs op love in.

De 19-jarige Schmiedlová kwam op 3-0 in de derde set, waarna Williams maar een keer terugbrak. De Slowaakse liet op 5-3 twee matchpoints op Williams' service onbenut, maar sloeg op 5-4 wel toe en bereikte op haar vijfde grand slam- toernooi voor het eerst de derde ronde.

STER reclame