NOS NieuwsAangepast

"Directie Econcern aansprakelijk"

De curatoren van het groene energiebedrijf Econcern stellen oud-bestuurders en oud-commissarissen voor honderden miljoenen euro's aansprakelijk voor het faillissement van het bedrijf in 2009. Dat blijkt uit het twaalfde faillissementsverslag van de curatoren, dat vandaag verschenen is.

Volgens de curatoren hebben onder anderen de oud-bestuurders Dirk Berkhout, Kees van der Leun en Ad van Wijk zich schuldig gemaakt aan onbehoorlijk bestuur. Ze zouden de resultaten structureel te positief hebben voorgesteld, waardoor het leek alsof Econcern er goed voor stond terwijl het bedrijf in werkelijkheid op de rand van faillissement balanceerde.

Het is nog niet zeker of het tot een rechtszaak tegen de bestuurders komt. Mogelijk komen de curatoren en de oud-topmannen tot een schikking.

Politicus

Vorig jaar kwam Econcern in opspraak toen bleek dat de Noord-Hollandse politicus Albert Moens een dubieuze rol heeft gespeeld bij het energiebedrijf. Hij zou werkzaamheden voor Econcern hebben verricht terwijl hij nog gedeputeerde was. De provincie doet nog onderzoek naar andere dossiers waarbij Moens - die vorig jaar is overleden - betrokken was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl