NOS VoetbalAangepast

Kleine Eibar naar Primera Division

SD Eibar is verrassend gepromoveerd naar de Primera Division. De Baskische club uit het gelijknamige plaatsje met 27.000 inwoners won zondag met 1-0 van Alaves en stelde daarmee promotie veilig. Het is de eerste keer dat Eibar in de hoogste Spaanse klasse gaat spelen.

Ook Deportivo la Coruna heeft nog goede kansen op een terugkeer op het hoogste niveau. De ploeg heeft aan één punt uit de laatste twee duels voldoende. Via de play-offs wordt daarna nog gestreden om de derde plek in de Primera Division, waaruit Betis Sevilla, Real Valladolid en Osasuna degraderen.

Klein stadionnetje

Eibar speelt zijn thuiswedstrijden in het Estadio Municipal de Ipurua dat plaats biedt aan 5250 toeschouwers. Ook is het de club waar Xabi Alonso zijn profcarrière begon.

Addertje onder het gras

Het zou nog kunnen zijn dat Eibar de stap naar de hoogste divisie in Spanje niet mág maken. De Spaanse voetbalbond heeft ingewikkelde financiële regels opgesteld waarin eisen worden gesteld aan begrotingen. Eibar voldoet als klein clubje niet aan die regels en zou dus - simpelweg omdat ze te klein zijn - geen Primera Division mogen spelen. Wordt vervolgd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl