De verdachte die na de schietpartij in het Joods Museum in Brussel werd gearresteerd is vrijgelaten. Hij wordt nu als getuige in de zaak beschouwd.

De verdachte werd aangehouden in een auto die bij het Joods Museum werd gezien, en erkende ook daar te zijn geweest op het moment van de schietpartij. Op een persconferentie gisteravond zei Justitie al twijfel te hebben over de betrokkenheid van de man bij de schietpartij.

Getuigen hebben ook iemand te voet zien vluchten. De politie is nog op zoek naar deze persoon.

Kogels

In tegenstelling tot wat eerder is geschreven werden de slachtoffers van de schietpartij allemaal in het museum doodgeschoten, en niet buiten op straat.

Twee vrouwen en een man zijn gedood door kogels in hun gezicht of in hun keel. Volgens het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er twee toeristen uit Israël onder de dodelijke slachtoffers. De Vlaamse krant Het Laatste Nieuws meldt dat de derde dode een vrijwilligster van het museum is. Een vierde slachtoffer is volgens de krant een 23-jarige medewerker van het museum. Hij is in het ziekenhuis geopereerd, maar zijn toestand zou nog kritiek zijn.

Twee van de vier slachtoffers waren van Joodse afkomst.

Motief

Over een motief is nog niets duidelijk. Volgens Justitie is het ook niet zeker dat het om een aanslag gaat, of dat het iets te maken heeft met antisemitisme.

Camerabeelden van beveiligingscamera's worden onderzocht om een profiel te kunnen maken van de eventuele dader of daders.

STER reclame