NOS NieuwsAangepast

Dela geschokt door artikel NRC

Uitvaartorganisatie Dela is geschokt door het bericht van NRC Handelsblad vandaag dat er as gemengd werd bij een crematorium in Heusden. De coöperatie spreekt de beschuldigingen met klem tegen.

Ook het Openbaar Ministerie zegt dat er geen misstanden zijn geweest bij het crematorium. Het OM heeft onderzoek gedaan en daaruit is niets strafbaars naar voren gekomen.

Dela zegt dat de NRC ervan op de hoogte was dat het onderzoek tot niets heeft geleid. "Wij vinden het dan ook onbegrijpelijk dat NRC een bericht publiceert, waarmee zij willens en wetens onnodig onrust onder onze leden en leed onder grote aantallen nabestaanden veroorzaken."

Arbeidsconflict

De uitvaartorganisatie zegt dat een oud-medewerker achter de beschuldigingen van asmenging zit. Hij zou zijn vertrokken na een arbeidsconflict. Dela zegt dat er een verstoorde werkrelatie was binnen het crematorium.

De oud-medewerker zei dat de misstanden een gevolg waren van bezuinigingen op het gasverbruik. Door kortere verbrandingstijden en een lagere verbrandingstemperatuur zou het crematorium op gaskosten hebben bespaard. Maar dat zou ten koste zijn gegaan van de zorgvuldigheid van de crematies.

Na onderzoek van het energiebedrijf blijkt dat er geen sprake is geweest van de bezuinigingen op het gasverbruik.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl