NOS VoetbalAangepast

David Luiz van Chelsea naar PSG

David Luiz speelt na de zomer voor Paris Saint Germain. De Franse club betaalt Chelsea naar verluidt vijftig miljoen euro. De Braziliaanse international wordt daarmee de duurste verdediger ter wereld. Op dit moment is dat zijn landgenoot Thiago Silva, voor wie 'PSG' in 2012 bijna 45 miljoen euro betaalde aan AC Milan.

David Luiz verhuisde in januari 2011 voor een slordige 25 miljoen euro van Benfica naar Chelsea. Met de Engelse topclub won de verdediger, bekend om zijn lange krullen, in 2012 de Champions League en een jaar later de Europa League.

Bij de nationale ploeg van Brazilië vormt David Luiz het centrale verdedigingsduo met Thiago Silva, zijn toekomstige ploeggenoot in Parijs.

De Franse topclub heeft zich de afgelopen jaren met het geld van de steenrijke Arabische eigenaren spectaculair versterkt. Zo trok 'PSG' tientallen miljoenen uit voor onder anderen Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani, Javier Pastore, Ezequiel Lavezzi, Thiago Silva en Gregory van der Wiel.

De UEFA gaf de club uit Parijs onlangs een boete van liefst zestig miljoen euro vanwege grove overtreding van de nieuwe financiële regelgeving in het Europese topvoetbal (Financial Fair Play). Het weerhield Paris Saint-Germain er niet van om nog eens diep in de portemonnee te tasten voor David Luiz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl