Harry van den Ham verlaat het gepromoveerde FC Dordrecht. De 59-jarige coach gaat bij FC Utrecht aan de slag als assistent van de nieuwe hoofdcoach Rob Alflen.

Van den Ham beschouwt zich niet als assistent. "Ik ben niet aangetrokken als assistent, maar als senior-trainer. Zij wilden een ervaren persoon in de staf hebben. Mijn rol is duidelijk anders dan assistent. Ik krijg alle ruimte om aan de gang te gaan met het team. FC Utrecht wil een aanvallend concept creëren, dat heb ik laten zien bij Dordrecht." Alflen is eindverantwoordelijk.

Van den Ham leidde FC Dordrecht na een afwezigheid van negentien jaar naar de eredivisie. De ploeg rekende in de beslissende wedstrijd van de play-offs af met Sparta.

Van den Ham bedenkt zich

Direct na de promotie ontkende Van den Ham nog ten stelligste dat hij naar FC Utrecht zou verkassen. "Ik was genomineerd als een van de vijf beste trainers uit het betaalde voetbal, dan ga je toch niet als assistent bij FC Utrecht aan de slag, hoe mooi die club ook is", liet de Utrechter nog optekenen.

Van den Ham legt zijn stap uit: "Ik woon in Utrecht, ik heb er meerdere malen gewerkt, het is mijn stad. Ik word zestig jaar, ik heb niet de absolute drive meer om een eredivisieclub te trainen. Ik vind het wel heel prettig om eens bij een club te werken waar meer mogelijk is, ik wil wel eens kijken wat er op dat niveau kan gebeuren."

Van den Ham was al twee keer eerder assistent-trainer in de Domstad.

STER reclame