NOS NieuwsAangepast

Laatste kans voor EU-lijsttrekkers

Gaat u morgen stemmen? Weet u al op wie? De Europese lijsttrekkers krijgen vanavond een laatste kans om u te overtuigen tijdens de NOS-verkiezingsuitzending Nederland Kiest: De Stemming.

De lijsttrekkers van VVD, PvdA, CDA, PVV, D66, SP, GroenLinks, ChristenUnie-SGP, Partij voor de Dieren en 50Plus gaan met elkaar in debat onder leiding van Chris Ostendorf. Zij zullen uitleggen waarover de Europese Unie in hun ogen moet gaan en wat het belang van de EU is.

Presentator Herman van der Zandt praat met ondernemers, studenten, boeren, vrachtwagenchauffeurs en pomphouders. Hij wil van hun weten hoe ze Europa in hun dagelijks leven tegenkomen.

Afzeggingen

Dominique van der Heyde praat verder met enkele politieke leiders uit de Tweede Kamer. De fractieleiders van D66, PVV en SP wilden uiteindelijk niet meedoen, omdat ze vinden dat het programma onevenwichtig is door de aanwezigheid van minister Dijsselbloem van Financiën.

Dijsselbloem (PvdA) is ook voorzitter van de eurogroep. Hij beantwoordt kijkersvragen over de financiële aspecten van Europa en de euro die eerder werden ingezonden via NOS.nl, Twitter en Facebook.

De uitzending begint om 20.30 uur op Nederland 2 en is ook te zien op NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl