Nuytinck: titel door nieuwe trainer

time icon Aangepast

Volgens de Nederlandse verdediger Bram Nuytinck is de titel van Anderlecht volledig toe te schrijven aan de trainerswissel.

"De ontlading is enorm. Iedereen had ons al afgeschreven en daarom is dit ook een enorm lekker gevoel. Wat mij betreft, heeft onze grote ommekeer alles te maken met Besnik Hasi. Hij verdient alle credits", zei de oud-speler van NEC. "Besnik heeft discipline en zoveel andere dingen teruggebracht."

"Een beetje van John"

Trainer Besnik Hasi wilde toch vooral de ontslagen John van de Brom er bij betrekken. "Het kampioenschap van Anderlecht is ook een beetje het kampioenschap van John van den Brom", zei de trainer nadat 'Paars-Wit' voor de derde keer op rij de titel had veroverd.

"We mogen de ex-trainer niet vergeten, deze titel is ook voor hem", zei Hasi, die in maart van assistent werd gepromoveerd tot hoofdtrainer na het ontslag van zijn Nederlandse kompaan.

Straatlengte achterstand

Toen Van den Brom moest vertrekken, stond Anderlecht nog een straatlengte achter op koploper Standard Luik. In de play-offs, met een nieuwe trainer en gehalveerde puntenaantallen, kroop de Belgische kampioen echter naar de kop toe.

"We hebben dit seizoen heel diep gezeten, maar wel keihard geknokt als ploeg. Pas later zal het besef dat we kampioen zijn echt doordringen'', aldus Hasi.

Van den Brom feliciteerde zijn oude club direct via Twitter. "Anderlecht van harte, proficiat met behalen van de 33e titel", schreef hij.

STER Reclame