NOS VoetbalAangepast

Titel Atlético na knap gelijkspel

Atlético Madrid is voor het eerst in achttien jaar weer kampioen van Spanje geworden. De ploeg van trainer Diego Simeone stelde zijn tiende titel veilig door op de slotdag concurrent FC Barcelona in Camp Nou op 1-1 te houden.

Barcelona moest winnen om Atlético van de titel af te houden en aanvankelijk zag het er prima uit voor de Catalanen. De thuisploeg had licht de overhand en kreeg de eerste kansen. Atlético moest bovendien al snel verder zonder spits Diego Costa en spelmaker Arda Turan.

Prachtige goal Sanchez

Na ruim een half uur kwam Barcelona ook nog eens op voorsprong. Alexis Sanchez ramde de bal uit een schier onmogelijke hoek schitterend in de kruising.

Atlético begon uitstekend aan de tweede helft en David Villa (oud-Barça) was tot twee keer toe dicht bij de 1-1. De spits raakte eerst de paal en stuitte even later op doelman José Pinto.

Godín goud waard

Kort daarna was het alsnog raak. Uit een hoekschop van Gabi kopte Diego Godín de bal hard achter Pinto. Barça zocht daarop vol de aanval en leek via de nagenoeg onzichtbare Lionel Messi op 2-1 te komen. De Argentijn stond echter buitenspel.

Ook in het vervolg kwam Atlético amper onder de druk uit, al creëerde Barcelona weinig grote kansen. Dani Alves was met een afstandsschot wel dicht bij de winnende goal, maar Thibaut Courtois redde knap en even later kon Atlético een feestje bouwen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl