AZ en FC Groningen scoren niet

AZ en Groningen hebben in de strijd om plaatsing voor de Europa League in een saaie wedstrijd met 0-0 gelijkgespeeld in Alkmaar. Zondag wacht de return.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. AZ was de betere ploeg en domineerde het spel, maar kwam nauwelijks tot kansen. De aanval werd dermate opzichtig opgezet dat FC Groningen makkelijk overeind bleef.

Voor de rust stichtte AZ alleen gevaar met een schot van Celso Ortiz en Johann Berg Gudmundsson. Beide zeilden over. Steven Berghuis zorgde af en toe voor een leuk moment, maar ontbeerde rendement.

Groningen countert

Groningen vond het allemaal best zo en ging pas in de tweede helft in de counter op zoek naar meer. Dat resulteerde in een schot van Filip Kostic, dat vrij eenvoudig werd gekeerd door Esteban.

De grootste kans was voor AZ-invaller Aron Jóhannsson. Na goed werk van Gudmundsson kopte de Amerikaan echter te slap binnen.