Sparta en Dordrecht spelen gelijk

Het eerste duel tussen Sparta en FC Dordrecht om een ticket voor de eredivisie is in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Zondag is de return in Dordrecht.

De bezoekers uit Dordrecht hadden zeker in de eerste helft het beste van het spel op Het Kasteel. Youri Loen had al twee beste kansen laten liggen toen Matthew Steenvoorden uit een hoekschop via Spartaan Donovan Deekman de 1-0 binnen kopte.

Nog voor rust had de ploeg van coach Harry van den Ham het duel kunnen beslissen, maar Loen en Rihairo Meulens schoten beiden op de paal.

Sparta langszij

Kort na rust kwam Sparta uit het niets langszij. Dordrecht-verdediger Ilias Haddad greep slecht in bij een lange bal en Mimoun Mahi profiteerde.

Lang kon Sparta niet genieten van de gelijkmaker. Centrale verdediger Pieter Nys raakte de bal totaal verkeerd toen hij die wilde wegtrappen (waar terugkoppen op doelman Khalid Sinouh beter was geweest) en Giovanni Korte passeerde de Sparta-doelman met een bekeken lobje.

FC Dordrecht leek met de zege aan de haal te gaan, maar in de slotfase verkeek doelman Warner Hahn zich op een schot van invaller Jaime Bruinier.