NOS Nieuws Aangepast

De meest gespierde Batman ooit

Twee jaar geleden kwam de laatste Batmanfilm uit, maar de superheld heeft niet stilgezeten. Dagelijkse bezoekjes aan de sportschool waarschijnlijk, want hij komt gespierder dan ooit terug.

.

"Het is de meest gespierde Batman tot nu toe," zegt Rick de Gier, filmjournalist en stripliefhebber. "Ik vind hem erg lijken op de Batman uit sommige strips, die zijn ook heel erg over de top."

Batmobile

Ook de Batmobile heeft een make-over gekregen. "Het is een soort tank. Het ziet er allemaal nog spectaculairder uit. Alleen al aan dit plaatje te zien, denk ik dat de film erg bombastisch gaat worden", zegt De Gier.

.

Batman vs Superman

De tweet lijkt aan de vroege kant, omdat het nog twee jaar duurt voordat de nieuwe film uitkomt: Batman vs Superman. Ben Affleck kruipt voor de nieuwe film in de huid - of het pak - van Batman.

Waar de nieuwe film over gaat is nog niet bekend. "Het kan van alles zijn," aldus De Gier. "Er is een hele stripserie geweest waar Batman en Superman samenwerken. Maar er is ook een strip The Dark Knight Returns waar beide helden oude mannen zijn en tegenover elkaar staan als vijanden. In de titel zit versus, maar ik kan me niet voorstellen dat ze vijanden van elkaar worden."

Vorig jaar reageerde Ben Affleck bij Jimmy Fallon voor het eerst op zijn nieuwe rol:

.

"Ben Affleck for Bataman?"

Maar niet iedereen was bij de bekendmaking even blij met Affleck als Batman:

.

Rubberen tepels

Het pak van Batman ligt altijd onder een vergrootglas. In 1997 was er veel aandacht voor George Clooney als Batman, maar nog meer voor zijn outfit, waarop de tepels wel erg goed zichtbaar waren.

"Ik zat in een rubberen pak en had rubberen tepels. Ik had Batman als hetero kunnen spelen, maar ik heb hem homo gemaakt", zei Clooney later in een interview.

Door: Maarten

STER reclame