NOS VoetbalAangepast

Van der Wiel niet mee naar WK

Gregory van der Wiel gaat niet met Oranje naar het WK. De rechtsback van Paris Saint-Germain kampt met een blessure aan de kniepees. Hij is de opvallendste afwezige in de voorlopige WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal.

Behalve Van der Wiel ontbreekt ook Fulham-verdediger John Heitinga. Van Gaal doet evenmin een beroep op doelman Kenneth Vermeer, die bij Ajax extra speeltijd kreeg om meer kans te maken op een plaats in de WK-selectie.

Naast Vermeer vielen ook Davy Klaassen, Luc Castaignos, Marco van Ginkel en Luciano Narsingh af. Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart behoren wel tot de selectie.

De naam van Vitesse-linksback Patrick van Aanholt is opvallend, omdat Van Gaal ten opzichte van de groep die al een week bijeen is in Hoenderloo geen nieuwe spelers uit de eredivisie meer zou oproepen.

Lastige keuzes voor Van Gaal

Van Gaal: "Het is altijd lastig keuzes te maken. Te meer omdat alle spelers zich op zo'n geweldig positieve wijze hebben ingezet. Maar we hebben de keuze weloverwogen gemaakt."

"Hoewel de boodschap voor de afvallers vervelend was, waren het goede gesprekken. Ik heb de indruk dat ze er zeer professioneel mee omgaan. Het is nu aan de voorlopige selectie mij ervan te overtuigen dat ze tot de laatste 23 behoren."

De definitieve WK-lijst, bestaande uit twintig veldspelers en drie keepers, moet uiterlijk maandag 2 juni bij de FIFA worden aangeleverd. Deze lijst kan uitsluitend spelers van de voorlopige selectie bevatten.

Voorlopige selectie

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Jeroen Zoet (PSV) en Michel Vorm (Swansea City)

Verdediging: Patrick van Aanholt (Vitesse), Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Karim Rekik (PSV), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa) en Stefan de Vrij (Feyenoord)

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (Norwich City), Jonathan de Guzman (Swansea City), Nigel de Jong (AC Milan), Wesley Sneijder (Galatasaray), Tonny Vilhena (Feyenoord), Rafael van der Vaart (HSV) en Georginio Wijnaldum (PSV)

Aanval: Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuijt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Quincy Promes (FC Twente) en Arjen Robben (Bayern München)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl