FC Dordrecht en Excelsior door

FC Dordrecht en Excelsior hebben zich geplaatst voor de derde ronde van de play-offs met als inzet een plaatsje in de eredivisie. De twee ploegen verdedigden thuis een 3-1 voorsprong tegen respectievelijk VVV Venlo en FC Den Bosch en spannend werd het geen moment. Beide wedstrijden eindigden in 2-1 voor de thuisploeg.

FC Den Bosch putte tegen het betere Excelsior nog hoop uit een doelpunt, uit een counter, van Ralf Seuntjens in de zeventiende minuut, maar daarna hing toch vooral de 1-1 in de lucht.

Lars Veldwijk was daar dichtbij, maar hij tikte net naast. Ook na de rust kwam het meeste gevaar van de Rotterdammers en Veldwijk schoot de verdiende gelijkmaker binnen. Kort voor tijd maakte hij met een prachtig schot ook nog de 2-1.

Verdiende overwinning FC Dordrecht

Een fel FC Dordrecht was tegen VVV Venlo de veel betere ploeg. De 1-0 ruststand kwam op het bord dankzij Paul Gladon, die goed doorzette in het strafschopgebied en met wat geluk de bal binnen werkte. Eerder had Giovanni Korte al de paal geraakt.

Van de 1-1 kort na rust (een volley van Jules Reimerink) werd de thuisploeg niet zenuwachtig meer. Prince Rajcomar was nog dicht bij de 1-2, maar kort voor tijd bezorgde Jeffrey Fortes FC Dordrecht met een intikkertje de verdiende overwinning.