Oostenrijk heeft het Eurovisie Songfestival gewonnen. Conchita Wurst, ook wel bekend als de vrouw met de baard, haalde de meeste punten. Het is het alter ego van de 25-jarige Tom Neuwirth.

Nederland was lange tijd in de race voor de eerste plaats, maar haalde net niet genoeg punten. Wurst kreeg 290 punten en The Common Linnets 238. Daarmee werden Ilse DeLange en Waylon tweede. Het duo is trots op de tweede plaats. Ze zeiden na afloop tegen de pers dat ze dit nooit hadden verwacht.

Op Twitter reageerde Waylon kort na de uitslag met een bedankje aan heel Europa. "2 is het nieuwe 1... Iedereen bedankt!", schreef hij ook.

Het is voor Nederland het beste resultaat sinds 1975. Toen won Teach-In het songfestival met het liedje Ding-a-dong.

Halve finales

De organisatie van het Eurovisie Songfestival heeft nu ook bekendgemaakt wat de resultaten waren van de halve finales. Nederland kreeg de meeste punten in de eerste halve finale en Oostenrijk in de tweede halve finale. Eerder werd alleen gezegd welke landen er door waren.

Het liedjesfestival werd dit jaar gehouden in Kopenhagen, omdat Denemarken vorig jaar won. In 2015 zal het dus gehouden worden in Oostenrijk.

STER reclame