NOS NieuwsAangepast

Berlusconi: taakstraf intensief

Silvio Berlusconi vond de eerste dag van zijn taakstraf zeer intensief. Dat zei de Italiaanse oud-premier in een interview op de Italiaanse televisie.

Berlusconi (77) werd vorige maand veroordeeld tot een taakstraf wegens belastingontduiking. Hij moet alzheimerpatiënten helpen in een voorstad van Milaan. Er waren veel journalisten afgekomen op zijn eerste dag, maar Berlusconi wilde hen niet ter plekke te woord staan.

"Wat de meeste indruk op me heeft gemaakt, is de toewijding van de mensen die met de alzheimerpatiënten werken", zei hij enkele uren later in het interview. "De uren die ik er heb doorgebracht waren zeer intensief."

Kus

Op zijn eerste dag hoefde Berlusconi nog niet uitgebreid voor de bewoners te zorgen. Hij werd rondgeleid door de directeur van het verzorgingshuis en mocht meekijken met het personeel.

Berlusconi vertelde dat een van de bewoners hem kuste en drie andere mannen de televisie uitzetten om met hem te komen praten. Hij zei dat hij vooral grapjes had gemaakt en over AC Milaan had gepraat. "Dit waren natuurlijk de minder zware gevallen", voegde hij eraan toe.

Een jaar lang moet Berlusconi iedere week vier uur besteden aan de taakstraf. Hij ontloopt hiermee huisarrest of een celstraf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl