Sparta wint eerste play-offduel

Aangepast

Sparta Rotterdam heeft voor eigen publiek het eerste duel in de play-off met NEC, met als inzet een plaatsje in de eredivisie, gewonnen. Nourdin Boukhari zorgde voor de enige treffer: 1-0.

De spelers kwamen het veld op om nog één helft af te werken, nadat de wedstrijd donderdag wegens zware regenval in de rust was gestaakt. Nog steeds was het veld erg slecht, maar er kon gespeeld worden.

Sparta kwam aanvankelijk het beste voor de dag. De ploeg zorgde voor de meeste dreiging en zag Boukhari op de lat koppen. NEC wist het spel gaandeweg wat vaker naar de Rotterdamse helft te verplaatsen, met een dot van een kans voor Michael Higdon als resultaat. De spits kopte net naast.

De wedstrijd leek dood te bloeden, maar door koddig geklungel bij NEC achterin kon het Rotterdamse publiek plots nog juichen. Danzell Gravenbergh kopte onder de bal door, uit de voorzet die daarop volgde, tikte Boukhari de bal met een soort tip-in tegen het net.

Koolwijk: schandalig

De vijfhonderd meegereisde NEC-fans zongen na de nederlaag hun favorieten minachtend toe. "Schaam je kapot", brulden de Nijmegenaren. NEC-aanvoerder Ryan Koolwijk toonde begrip voor de frustratie bij de supporters, "Ze hebben helemaal gelijk", verzuchtte hij. "Dit is schandalig eigenlijk."

Volgens Koolwijk had de tweede helft op het doorweekte veld evenmin mogen doorgaan. "Hier had niet gevoetbald mogen worden", zo doelde hij bij FOX Sports op de waterige ondergrond. "Dat snap ik niet. Het veld was even slecht als donderdag. We konden hierop niet voetballen."

"Dat gaan we zondag in de return bij ons wel doen. Dan gaan we wat rechtzetten. We zullen laten zien dat we wel degelijk in de eredivisie thuishoren."

STER Reclame