Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap laat onderzoek doen naar de besteding van subsidiegeld door een stichting van 50Plus-prominent Henk Krol.

Vorige maand berichtte het AD dat de Stichting Vrienden van de Gay Krant subsidie had gekregen van het ministerie voor een digitale ontmoetingsplek voor homoseksuele jongeren. Krol zou het geld hebben gebruikt om openstaande rekeningen van zijn bedrijven te betalen, waaronder een seksshop.

Het ministerie wil niet zeggen welke projecten worden onderzocht door de Auditdienst van het Rijk. Het wil alleen kwijt dat het gaat om de periode tussen 2008 en 2011. In die periode zou de stichting rond de drie ton aan subsidie hebben ontvangen.

Terugvorderen

Mocht uit het onderzoek blijken dat de subsidie niet correct is besteed, dan overweegt het ministerie het geld terug te vorderen.

Henk Krol zegt in een reactie tegen het AD te hopen dat er door het onderzoek "een einde komt aan de onzin die er circuleert."

50Plus

Krol stapte in oktober op als partijleider van 50Plus. Dat deed hij nadat bekend werd dat er bij de Gay Krant, waar Krol hoofdredacteur was, jarenlang geen pensioenpremie voor de werknemers is afgedragen.

Henk Krol staat voor de komende Europese verkiezingen weer op de kieslijst van 50Plus. Hij is lijstduwer.

STER reclame