Rob Alflen is de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. Hij volgt Jan Wouters op. Naast Alflen, die voor een jaar tekende, presenteerde Utrecht ook Co Adriaanse als technisch adviseur. De club deed dat vrijdag op een persconferentie.

Adriaanse, die een driejarig contract ondertekende, moet zijn ervaring en voetbalkennis overdragen op het eerste elftal van Utrecht. Hij gaat naar eigen zeggen de technische staf ondersteunen met de ontwikkeling en uitwerking van de clubvisie.

Utrecht streeft volgens directeur Wilco van Schaik een uitdagende, aanvallende en attractieve speelstijl na.

"Aantrekkelijk voetbal vraagt tijd"

Adriaanse: "Het is een mooie en uitdagende opdracht. Ik heb ervaring met het spelen van aanvallend, aantrekkelijk voetbal. Dat wil Utrecht ook. Maar zo'n proces vraagt wel tijd. Soms heb je een maand nodig, soms drie maanden, maar het kan ook zijn dat je nog langer de tijd nodig hebt. Hopelijk krijgen wij die tijd."

"Kijk naar het afgelopen seizoen in de eredivisie, kijk naar Cambuur en Go Ahead Eagles. Die twee clubs zijn vorig jaar gepromoveerd, moeten het met bescheiden middelen doen, maar zijn er in geslaagd met leuk, aanvallend en aantrekkelijk voetbal zich te handhaven. Dat moet bij Utrecht met dit spelersmateriaal ook mogelijk zijn. Je zult er alleen tijd voor moeten nemen."

Van Schaik: vertrouwen in combinatie

FC Utrecht-directeur Van Schaik heeft alle vertrouwen in de capaciteiten van Alflen als hoofdtrainer. "Rob is een jonge, ambitieuze trainer. Hij weet wat het is om spelers te ontwikkelen, aandacht te geven en beter te maken. Hij is nog nooit zelfstandig geweest op het hoogste niveau, maar Co heeft ervaring op de onderdelen die Rob nog mist. Dat past perfect bij elkaar."

Alflen: "Ik beschouw dit als een enorme eer. Dit is mijn stad en mijn club. Ik ben Jan Wouters ook dankbaar voor alles dat hij mij heeft geleerd. Natuurlijk waren we het niet altijd eens. Ik wilde aanvallender voetballen, maar Jan nam als hoofdcoach uiteindelijk de beslissing.''

FC Utrecht kende sportief een slecht jaar. Jan Wouters leidde FC Utrecht vorig seizoen nog naar een knappe vijfde plaats. Utrecht ging Europa in, maar werd snel uitgeschakeld door het Luxemburgse Differdange. In de competitie draaide het ook stroef, mede door veel blessureleed. Uiteindelijk was een teleurstellende tiende plaats het resultaat.

STER reclame