De trajectcontrolesystemen op de A10 bij Amsterdam en de A13 bij Overschie worden morgen weer aangezet. Weggebruikers moeten er dus weer extra op hun snelheid letten als ze een boete willen voorkomen. Op de A10 en A13 bij Overschie geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.

De nieuwe systemen controleren de snelheid 24 uur per dag en zijn ook in staat om mee te veranderen met verschillende snelheidslimieten.

Het Openbaar Ministerie heeft de oude systemen vervangen. Ze hadden te vaak kuren en last van slijtage. De snelheid werd met die systemen nog gemeten met lussen in het asfalt. Vooral in de winter vroren ze nog wel eens kapot. Vorig jaar zomer zijn ze uitgezet.

Alles vervangen

Het Openbaar Ministerie is bezig om alle trajectcontroles te vervangen. Twee maanden geleden werd het systeem op de A20 bij Rotterdam weer in gebruik genomen.

Op de lijst van trajecten waar de systemen nog moeten worden vervangen staan onder meer de A12 bij Den Haag en Utrecht, de Westerscheldetunnel en de A58 bij Bergen op Zoom. Het Openbaar Ministerie verwacht dat die systemen uiterlijk begin volgend jaar zijn vernieuwd.

STER reclame