1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

ING helpt klanten in Oekraïne

De ING Bank ziet vooralsnog geen enkele reden om zich terug te trekken uit activiteiten en investeringen in Rusland of Oekraïne. "De situatie is nogal onvoorspelbaar en we volgen de situatie dus goed, maar we maken geen terugtrekkende beweging", zegt bestuursvoorzitter Ralph Hamers tegen de NOS.

ING is groot in beide landen. In Rusland heeft de bank voor 7,5 miljard euro uitstaan, in Oekraïne 1,5 miljard euro. In Rusland gaat het voornamelijk om leningen en exportfinanciering van de grote bedrijven in de olie- en gasindustrie. "De business die we financieren is op export gericht en die gaat nog gewoon door."

Klanten

"In Oekraïne zitten we al 20 jaar. We hebben de bank daar zelf opgericht, hebben 160 medewerkers en veel klanten", vertelt Hamers. Hier gaat het vooral om exportfinanciering van mijnbouw en granen. "We voelen ons momenteel nog comfortabel en blijven onze klanten trouw en helpen hen waar we kunnen."

Nederlandse financiële instellingen, zoals banken, verzekeraars en pensioenfondsen, hebben volgens de laatste cijfers van de Bank for International Settlements in Basel eind 2013 samen 12,3 miljard euro uitstaan in Rusland aan leningen, beleggingen en investeringen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl