NOS VoetbalAangepast

Björn Kuipers fluit CL-finale

Björn Kuipers is door de Europese voetbalbond UEFA aangewezen als scheidsrechter voor de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Atlético Madrid op zaterdag 24 mei in Lissabon.

Kuipers kreeg in 2013 ook de leiding over de Europa League-finale tussen Chelsea en Benfica (2-1) en de eindstrijd van de Confederations Cup tussen Brazilië en Spanje (3-0). Tot nu toe floot hij 26 wedstrijden in de Champions League.

Het curriculum vitae van Kuipers bevat ook de eindstrijd van de Super Cup tussen FC Barcelona en FC Porto (2-0) in 2011 en twee duels op het EK 2012: Frankrijk-Oekraïne (2-0) en Kroatië-Ierland (3-1).

"Droom komt uit"

"Dit is een droom die uitkomt. Op het veld staan tijdens de finale van de Champions League is voor een scheidsrechter net als voor voetballers een van de hoogst haalbare prestaties in het voetbal", aldus de 41-jarige arbiter.

"Het maakt ons enorm trots en wij zijn iedereen die ons heeft gesteund en heeft bijgestaan in de afgelopen jaren ontzettend dankbaar. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen met mijn team dit prachtige treffen tussen twee Spaanse clubs in Lissabon te leiden."

Jol laatste Nederlander

Dick Jol was in 2001 de laatste andere Nederlandse arbiter die actief was in de eindstrijd van het miljoenenbal tussen Bayern München en Valencia (1-1).

Jol baarde opzien door in de reguliere speeltijd drie strafschoppen te geven, waarvan twee in de openingsfase. Bayern zou de eindstrijd uiteindelijk na penalty's winnen (5-4).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl