NOS NieuwsAangepast

Dullaert: kinderpardon "idioot"

De Kinderombudsman sluit zich aan bij het verzet tegen de manier waarop het kabinet het kinderpardon uitvoert. In de Volkskrant zegt Kinderombudsman Marc Dullaert dat hij tientallen dossiers gaat openbaren van kinderen die in zijn ogen onterecht buiten het kinderpardon vallen. "Zo wordt duidelijk over wie het nu eigenlijk gaat", zegt hij.

De Kinderombudsman vindt het "idioot" dat asielkinderen die langer dan 5 jaar in Nederland zijn toch worden uitgezet, omdat zij onder toezicht van een gemeente stonden en niet onder het vereiste Rijkstoezicht.

"Wel in zicht overheid"

"Deze kinderen waren gewoon op school ingeschreven, gingen naar sportclubs, er was contact met een maatschappelijk werker. Zij waren dus wel degelijk in het zicht van de overheid", zegt de Kinderombudsman.

Vorige maand werd bekend dat van de 3280 asielzoekers die een aanvraag voor een verblijfsvergunning hebben ingediend er in totaal 1710 aanvragen werden afgewezen op basis van het kinderpardon.

Brief Kinderombudsman

Dullaert stuurde enkele weken geleden een brief naar Teeven waarin hij om opheldering vroeg. Tot nu toe heeft hij geen antwoord gekregen.

De Kinderombudsman zegt in de krant dat hij overspoeld wordt met brieven van kinderen, advocaten en organisaties. Dullaert zal de dossiers van de kinderen, die volgens hem onterecht buiten de boot vallen, op zijn website plaatsen.

Staatssecretaris Teeven wil niet reageren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl