Davy Klaassen is uitgeroepen tot Talent van het Jaar. De voetballer van Ajax krijgt later dit jaar de Johan Cruijff Prijs uitgereikt tijdens het gala voor Voetballer van het Jaar.

Hij kreeg van de jury, bestaande uit Johan Cruijff, Frank de Boer, Wim Jonk, Jan Wouters, Ron Jans, Ronald Koeman, Youri Mulder, Phillip Cocu, Willy Dullens en Erwin Koeman, nipt de voorkeur boven Memphis Depay van PSV.

"Dankzij constant seizoen"

"Davy Klaassen is op jonge leeftijd erg sterk teruggekomen van een zware blessure. Dankzij een constant seizoen verdient hij deze prijs", liet juryvoorzitter Cruijff dinsdag weten.

Naast een trofee heeft de winnaar ook het recht om een Cruyff Court aan te leggen op een door hem te kiezen locatie. Dit trapveldje, dat in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation wordt gerealiseerd, wordt ook naar hem vernoemd.

"Het is voor mij een fantastisch seizoen geweest. Ik heb een vaste plek in het team weten te bemachtigen en veel doelpunten gemaakt. En morgen mag ik me bij Oranje melden. Nu hoor ik ook nog dat ik deze prijs heb gewonnen. Ik vind het een eer dat een Cruyff Court mijn naam gaat krijgen'', reageerde Klaassen.

In rijtje Robben en Sneijder

In het verleden wonnen onder anderen Arjen Robben, Wesley Sneijder, Salomon Kalou en Klaas-Jan Huntelaar de Johan Cruijff Prijs. Vorig seizoen kreeg Marco van Ginkel de award. De Voetballer van het Jaar-prijs ging ook naar een Ajacied. Daley Blind volgt Wilfried Bony op, die de verkiezing vorig jaar won.

STER reclame