NOS NieuwsAangepast

Activist vrijgelaten in Nigeria

De Nigeriaanse activist Sunny Ofehe is vrijgelaten door zijn ontvoerders. Ook Femi Soewu, een Nigeriaan die tegelijk met hem en drie Nederlanders werd ontvoerd, is vrijgelaten.

De drie Nederlanders zitten nog vast. Er wordt van alles gedaan om hen vrij te krijgen, schrijft Ofehe. In een interview met de NOS vertelt hij meer over de ontvoering en de vrijlating.

Losgeld geëist?

In een kort telefoongesprek dat Ofehe met zijn vrouw voerde, zei hij dat de drie Nederlanders het goed maken, maar dat hij verder niet veel kan zeggen uit veiligheidsoverwegingen.

Over berichten dat er 45.000 euro voor hen wordt geëist, kon Ofehe dan ook niks zeggen. RTL Nieuws meldt het bedrag op basis van bronnen bij de politie.

Boot

Erhard Leffers, Marianne Vos en Jandries Groenendijk werden zondag ontvoerd bij de stad Letugbene in de Nigerdelta. Ze werden op een boot overvallen door militanten. Daarbij werd geschoten.

Vos en Leffers geven samen met Ofehe, die in Nederland woont, een blad uit over de Nigerdelta. Groenendijk is documentairemaker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl