NOS SportAangepast

Selby wereldkampioen snooker

Snookeraar Mark Selby heeft voor het eerst in zijn carrière de wereldtitel veroverd. De 30-jarige Engelsman won in de finale in Sheffield met 18-14 van Ronnie O'Sullivan.

O'Sullivan, die nog nooit een WK-finale verloren had, liet op de slotdag veel te veel kansen liggen. Selby, de nummer drie van de plaatsingslijst, hield het hoofd knap koel en kon na een indrukwekkend laatste frame de titel vieren.

Fysiek en mentaal moe

De als eerste geplaatste O'Sullivan leek op de eerste dag nog hard op weg naar zijn zesde wereldtitel. Hij kwam met 10-5 voor, waarop Selby nog wel de laatste twee frames van de dag won. "Dat voelde eigenlijk al als winst, want ik was fysiek en mentaal moe en werd door Ronnie overklast", bekende Selby.

Maandag waren de rollen omgedraaid. Na een goede nachtrust won Selby de eerste vier frames, waarna hij eigenlijk niet meer in de problemen kwam. "Ik deed mijn best, maar hij was gewoon te goed", zei O'Sullivan. "Ik heb hier al grote zeges behaald, maar verliezen hoort ook bij de sport. Ik ga mijn wonden likken en zorgen dat is sterker terugkom", beloofde de winnaar van 2001, 2004, 2008, 2012 en 2013.

"Dit is voor mijn vader"

Selby kon zijn geluk niet op. "Dit kan niet beter. In het begin van de partij speelde ik niet goed, maar ik ben blijven vechten en mijn spel werd steeds beter. Mijn vader overleed toen ik zestien was en ik heb altijd gezegd dat ik voor hem de wereldtitel wilde winnen. Dat is nu gelukt", lachte de Engelsman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl