Tennisster Baltacha (30) overleden

Aangepast

Oud-tennisster Elena Baltacha (30) is overleden. In maart van dit jaar maakte ze bekend te lijden aan leverkanker. Die ziekte is haar nu ook fataal geworden.

Baltacha, geboren in Oekraïne, zette eind vorig jaar een punt achter haar carrière. Ze was drie jaar lang de Britse nummer 1. Ze bereikte drie keer de derde ronde van een grand slam en won 11 ITF-toernooien. Haar hoogste WTA-ranking was 49ste.

Elena Baltacha komt uit een sportfamilie. Haar vader is voormalig Russisch voetbalinternational Sergei Pavlovich Baltacha, spelend voor de Sovjet-Unie in de EK-finale van 1988. En haar moeder Olga was meerkampster en kwam uit op de Olympische Spelen. Elena Baltacha kreeg op haar negentiende te horen dat ze een chronische leveraandoening had die haar immuunsysteem aantastte. Het belette haar niet om tennisprof te worden.

Reacties

Zesvoudig Wimbledon-kampioen Billie Jean King twitterde: "Verdrietig om te horen van het overlijden van Elena Baltacha. Mijn mooiste herinnering aan haar is dat we op Wimbledon, samen met de Koningin een prachtig gesprek hadden."

Chris Evert: "Rust in vrede, mooie Elena."

Benefiettoernooi

Op 15 juni zullen grote namen uit de tenniswereld, waaronder Andy Murray, Martina Navratilova, Tim Henman en Greg Rusedski deelnemen aan een benefiettoernooi - The Rally for Bally - ter nagedachtenis aan Elena Baltacha.

STER Reclame