PSV Europa in na thuiszege op NAC

Aangepast

PSV heeft in zijn laatste competitieduel van het seizoen met 2-0 gewonnen van NAC Breda en daarmee een plaats in de derde voorronde van de Europa League bemachtigd.

De opdracht was helder voor de Eindhovenaren: PSV stond vierde en moest vierde blijven en daartoe was een zege op NAC vereist, want Vitesse en Heerenveen zaten als naaste belagers op het vinkentouw. En NAC had als missie de schade beperkt te houden om zeker te zijn van lijfsbehoud.

Weinig hoogtepunten

Die gegevens leverden twee voorzichtig spelende clubs en een saaie wedstrijd op, met voor rust als enige hoogtepunt de treffer van Memphis Depay. Hij rondde na een kwartier een voortreffelijke dieptepass van Jorrit Hendrix koelbloedig af.

Na rust ging PSV ietsje energieker te werk en na tien minuten kon NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar maar net een inzet van Depay keren. Even later reageerde hij ook alert toen Jurgen Locadia hem onder vuur nam. Na een uur was hij echter kansloos toen Jeffrey Bruma een hoekschop van rechts van Depay snoeihard binnenkopte.

Taak volbracht

NAC vond het allemaal best en drong niet echt meer aan, temeer daar het wist dat RKC ruim achter stond tegen Heerenveen en de nacompetitie dus ver weg was. Het had zijn taak volbracht, net als PSV, en dus stapten er na een bloedeloos half uurtje na de 2-0 twee teams tevreden van het veld.

STER Reclame