NOS NieuwsAangepast

Groepsseks op schoolreis België

Een eliteschool in België is in opspraak geraakt, vanwege de schorsing van zes leerlingen. De zes jongens zijn van school gestuurd, omdat ze tijdens een schoolreisje seks hadden met een 16-jarige medeleerlinge.

De groepsseks speelde zich in januari af tijdens een "bezinningsuitstap" naar Libramont, in het zuidoosten van België. Het meisje deed er vrijwillig aan mee, meldt de VRT.

Het incident kwam pas aan het licht toen het meisje een paar maanden later tijdens schooltijd opnieuw seks had met een klasgenoot. Ze werd toen "in een compromitterende houding" gevonden op de ziekenzaal van de school.

Woede

De incidenten zijn pijnlijk voor het prestigieuze College Saint-Michel. Onder anderen koning Filip en prins Laurent gingen naar het college in Brussel.

De zes jongens die aan de groepsseks meededen zijn van school gestuurd, maar het meisje mag blijven. De schoolleiding wil niet zeggen waarom voor haar een uitzondering wordt gemaakt. "Dit was een moeilijke beslissing, maar ik kon niet anders", zegt de directeur.

De ouders van de jongens zijn woest over de beslissing van de school en overwegen naar de rechter te stappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl