De Graafschap door in play-offs

time icon Aangepast

De Graafschap heeft zich probleemloos geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs om een plaats in de eredivisie. De nummer zeven van de reguliere competitie in de Jupiler League had maandag bij Fortuna Sittard (de nummer acht) met 4-1 gewonnen en trok in Doetinchem ook aan het langste eind: 3-1.

Fortuna zorgde op De Vijverberg af en toe voor dreiging, maar de beste kansen waren voor De Graafschap. In de eerste helft zag Nathaniƫl Will een schot geblokt worden en een ander (via een Doetinchems been) rakelings over de kruising gaan. Dean Koolhof probeerde het met een schuiver, maar die ging net naast de paal. Vincent Vermeij zag een kopbal ternauwernood gestopt en schoot vrij voor doelman Ferhat Kaya net rakelings naast.

Koolhof en Will scoren na rust

Na de pauze voorkwam Kaya onheil bij inzetten van Ted van de Pavert, Milan Massop, Koolhof, Vlatko Lazic en Vermeij. Na ruim een uur voetbal moest hij echter toch capituleren. Een uittrap van doelman Theo Zwarthoed belandde bij Koolhof, die zich kundig van zijn tegenstander ontdeed en de bal door de benen van Kaya heen in het doel schoof. Will tekende voor de 2-0 met een schot met een verraderlijke stuit.

Sjoerd Linssen redde de eer voor Fortuna door uit een voorzet van Patrick N'Koyi knap binnen te koppen, maar kort daarna sloeg De Graafschap weer toe. Nathan Kabasela bediende Vermeij, die van dichtbij scoorde.

STER Reclame