NOS VoetbalAangepast

De Boer overweegt Tottenham

Er bestaat een gerede kans dat Frank de Boer Ajax gaat verlaten. De succesvolle trainer overweegt een overstap naar Tottenham Hotspur. "De Engelsen hebben zich gemeld bij Marc Overmars. Ik ga na de laatste competitiewedstrijd op 3 mei nadenken over deze mogelijkheid", zegt De Boer in een interview met de NOS. "Ik ga praten en luisteren. Daarna laat ik mijn gevoelens spreken."

Tottenham is een club die past bij de ambities van De Boer. "Ik wil iets toevoegen aan een club. Dat mensen kunnen zeggen dat ze de hand van Frank de Boer zien. Liverpool is daar een mooi voorbeeld van. Dat wat Brendan Rodgers daar nu bijvoorbeeld doet. Monaco zegt me niets. Is al een gearriveerde club."

Tottenham meldde zich drie weken geleden bij de Amsterdamse clubleiding, nadat Louis van Gaal had afgezegd vanwege zijn onderhandelingen met Manchester United.

De Londense club ontsloeg eerder dit jaar de Portugese trainer André Villas-Boas na tegenvallende prestaties. De huidige manager, Tim Sherwood, doet het niet veel beter. De Spurs staan op de zesde plaats. De achterstand op koploper Liverpool bedraagt veertien punten.

Frank de Boer werd in de afgelopen drieënhalf jaar vier keer achter elkaar landskampioen met Ajax. Bij Tottenham spelen de oud-Ajacieden Jan Vertonghen en Christian Eriksen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl