Nep-agent Leipe Leo "heeft nog last van z'n polsen"

time icon Aangepast

Woest is 'ie, straatartiest Leipe Leo. Op de Rotterdamse politie. Tijdens een optreden in Bergschenhoek sloegen agenten hem in de boeien, terwijl hij een agent imiteerde. "Een schande", vindt de acteur - terecht, vindt de politie. "M'n polsen doen nog pijn", zegt Sjef van Puffelen -zoals zijn personage heet- tegen RTV Rijnmond. Thijssen was ingehuurd om het publiek te vermaken tijdens Koningsdag en droeg een oud politie-uniform en een plaksnor.

Sjef van Puffelen in betere tijden - Leipe Leo Entertainment

Surveillerende agenten konden niet zo lachen om de act van Leo Thijssen. Voor het oog van zijn toeschouwers werd hij gearresteerd. Daarna zat 'ie zes uur in de cel. Verbijsterd. "Door de manier waarop ik speel, is het overduidelijk dat ik geen echte agent ben. Als je een echte agent bent, doe je geen blauw zwaailicht op je pet."

Nepwapen

Zoals gezegd, de politie vindt de arrestatie van Leipe Leo terecht. Sommige mensen zouden niet in de gaten hebben gehad dat het ging om een nepagent. Ook droeg Leo volgens de politie een wapen bij zich, dat amper van echt te onderscheiden was. "Of de verdachte kwaad in de zin had en met de beste bedoeling 'optrad' staat los van het feit dat hij op meerdere fronten in overtreding was", verklaart de politie aan RTV Rijnmond.

Hoewel zijn uniform in beslag is genomen, stopt de act Leipe Leo niet. "Het is mijn broodwinning, dus ik moet wel door", zegt hij. Toch zegt 'ie zijn lesje wel te hebben geleerd. Hij gaat sleutelen aan zijn politiepak.

Door: Jurjen