Go Ahead veilig, Vitesse vijfde

Go Ahead Eagles speelt door een 2-2 gelijkspel bij Vitesse komend seizoen opnieuw in de eredivisie. Vitesse zakte naar de vijfde plaats.

Voor rust waren de Arnhemmers alleen gevaarlijk met schoten, maar de meeste vlogen over of naast. Na een half uur kopte Marnix Kolder de gasten op 1-0 uit een corner.

Kort na de rust eiste Vitesse een penalty (doelman Stephan Andersen vloerde Davy Pröpper), maar arbiter Tom van Sichem legde de bal niet op de stip. Go Ahead kwam in de tegenaanval op 2-0; met een splijtende pass vond Xander Houtkoop Jarchinio Antonia, die keurig afrondde.

Vitesse laaiend

Vitesse was laaiend op zichzelf, rechtte de rug en knokte zich terug in de wedstrijd. Guram Kashia (met een kopbal) en Pröpper (krul in de kruising) zorgden toch nog voor een Arnhems punt.