Punt bij NAC baat RKC niet

In de gevarenzone van de eredivisie is de cruciale wedstrijd tussen NAC Breda en RKC Waalwijk geëindigd in 1-1. De Bredanaars zijn daardoor (dankzij een beter doelsaldo) nagenoeg zeker van lijfsbehoud, terwijl de Waalwijkers zich vrijwel zeker via de play-offs op het hoogste niveau moeten zien te handhaven.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het duel, waarin een zege voor RKC vereist was om nog kans te maken aan de nacompetitie te ontkomen. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg NAC een licht overwicht en dat leidde tot een 1-0 ruststand. Jordy Buijs, die eerder in kansrijke positie over had gekopt, trof met een vrije trap op fraaie wijze doel. Op slag van rust was de thuisclub dicht bij de 2-0, maar Kees Kwakman kopte net naast.

Na de rust liet RKC zich aanvallend meer gelden. Sander Duits zag al na enkele minuten een inzet gestopt door Jelle ten Rouwelaar, maar tekende later wel voor de gelijkmaker. Hij schoot de bal koeltjes in de kruising uit een voorzet van Romeo Castelen, die zich op rechts knap vrij had gespeeld. Castelen was kort daarna tot twee keer toe dicht bij de broodnodige winnende Waalwijkse treffer en ook Duits kreeg nog een grote kans, maar NAC hield stand.