NEC verliest thuis van FC Twente

NEC heeft in de voorlaatste speelronde thuis verloren van FC Twente (2-5) en moet volgende week op bezoek bij kampioen Ajax een punt pakken om rechtstreekse degradatie af te wenden.

NEC overrompelde FC Twente en kwam al in de eerste minuut op 1-0 door Geoffrey Castillion. De thuisploeg liet de club uit Enschede vervolgens het spelen maken en dat werd gevaarlijk via Quincy Promes, maar Dennis Gentenaar stond bij beide schoten op zijn post. De doelman was na een half uur echter kansloos op een inzet van Kyle Ebecilio, die Lasse Nielsen eenvoudig uitkapte en de bal in de verre hoek prikte.

Twente slaat toe in een kwartier

Kort na rust was Søren Rieks dicht bij de 2-1, maar het schot van de Deen hobbelde naast. Dat bleek de laatste dadendrang van de ploeg van coach Anton Jansen, want FC Twente besliste het duel in enkele minuten. Daarbij werd de ploeg uit Enschede wel geholpen door Pol van Boekel. Het ontging de scheidsrechter dat Twente een Nijmeegse aanval met de hand onderbrak, waarna Wout Brama in de counter met een prachtig schot in de kruising 2-1 voor de Tukkers maakte.

Dusan Tadic haalde vervolgens de trekker over in Nijmegen met twee doelpunten. Het eerste schoot de Twente-aanvoerder onder Gentenaar door en de tweede was een intikker nadat de NEC-doelman Luc Castaignos van scoren had afgehouden.

Invallers vinden het net

In het laatste half uur kwam Twente na een vlotte aanval nog op 1-5 via de net ingevallen Jesús Corona. Alireza Jahanbakhsh, die ook geen basisplaats had, deed daarna nog iets terug voor NEC. De Nijmegenaren hebben nog altijd drie punten meer dan het eveneens verliezende Roda JC, dat komende week op bezoek gaat bij Go Ahead Eagles. Het doelsaldo is van NEC is iets slechter (-28 om -26).