NOS NieuwsAangepast

Brief Titanic levert 144.000 euro op

Een brief van een passagier van de Titanic, die een paar uur voor het ongeluk werd geschreven, is geveild voor 144.000 euro. De brief van Esther Hart en haar dochter Eva was bedoeld voor de moeder van Esther.

Esther en haar dochter overleefden allebei de ramp. De brief zat in de jas van haar man, die het ongeluk met de Titanic niet overleefde. Hij gaf kort voor de evacuatie van het schip zijn jas vanwege de kou aan zijn vrouw.

"De hele tijd ziek"

In de brief, die Esther Hart de middag voor het ongeluk schreef, schrijft de vrouw over de reis. "Ik voelde me erg slecht gisteren. Kon niet eten of drinken en ik was de hele tijd ziek, maar vandaag voel ik me beter."

Ze schrijft verder dat volgens de bemanning het tot nu toe fantastisch gaat. "Het is goed weer, maar wel met een hoop wind en het is koud." Ze sluit af met: "Ik schrijf je zodra we in New York zijn." Haar dochter voegt er nog een vrolijk "tot ziens" aan toe.

Herinnering

Esther Hart hield de brief jaren bij zich. De brief was haar herinnering aan de ramp met de Titanic en in het bijzonder het verlies van haar man.

Haar dochter Eva bewaarde daarna de brief. Zij overleed in 1996 op 91-jarige leeftijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl